Το 60% των πλούσιων οικογενειών έχουν crypto ή σκέφτονται να αγοράσουν.

Μια έρευνα που διεξήγαγε η μεγάλη επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs διαπίστωσε ότι σχεδόν οι μισοί πελάτες που έχουν οικογένεια θέλουν να προσθέσουν crypto στα χαρτοφυλάκια τους, σηματοδοτώντας ότι οι εξαιρετικά πλούσιοι γίνονται όλο και πιο αισιόδοξοι για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Η έρευνα, σύμφωνα με το Bloomberg, διερεύνησε περισσότερα από 150 οικογενειακά γραφεία σε όλο τον κόσμο και διαπίστωσε ότι το 15% κατέχουν ήδη crypto.

Ένα επιπλέον 45% των γραφείων εξέφρασε το ενδιαφέρον να επενδύσει στην κατηγορία περιουσιακών στοιχείων ως αντιστάθμιση έναντι «υψηλότερου πληθωρισμού, παρατεταμένων χαμηλών επιτοκίων και άλλων μακροοικονομικών εξελίξεων μετά από ένα έτος πρωτοφανούς παγκόσμιου νομισματικού και δημοσιονομικού κινήτρου».

Ωστόσο, άλλοι ερωτηθέντες ανέφεραν ανησυχίες σχετικά με την αστάθεια και τη μακροπρόθεσμη αβεβαιότητα που περιβάλλουν την τιμή των κρυπτονομισμάτων ως λόγο για την αποστροφή τους.

Περίπου το 67% των εταιρειών που ερωτήθηκαν, διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, με το 22% των ερωτηθέντων να αναφέρουν περιουσιακά στοιχεία που υπερβαίνουν τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Bloomberg περιγράφει την επιχείρηση των οικογενειακών γραφείων ως τη διαχείριση «του πλούτου και των προσωπικών υποθέσεων των πλουσίων», συμπεριλαμβανομένων του συνιδρυτή της Microsoft Bill Gates, πρώην CEO της Google Eric Schmidt, και των ιδιοκτητών της Chanel, Alain και Gerard Wertheimer.

Η εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών Ernst & Young εκτιμά ότι υπάρχουν περισσότερα από 10.000 οικογενειακά γραφεία που το καθένα διαχειρίζεται τις οικονομικές υποθέσεις μόνο μιας οικογένειας, οι μισές από τις οποίες ξεκίνησαν τον 21ο αιώνα. Ο τομέας των οικογενειακών γραφείων εκτιμάται ότι διαχειρίζεται περισσότερα από 6 τρισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, επισκιάζοντας τον κλάδο των hedge fund.

Η Meena Flynn της Goldman Sachs ισχυρίζεται ότι οι περισσότεροι πελάτες της οικογένειας της εταιρείας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το «ψηφιακό οικοσύστημα περιουσιακών στοιχείων», προσθέτοντας ότι πολλοί πελάτες πιστεύουν ότι η τεχνολογία blockchain «θα είναι τόσο σημαντική όσο το Διαδίκτυο από άποψη αποτελεσματικότητας και παραγωγικότητας.”

Το άρθρο Το 60% των πλούσιων οικογενειών έχουν crypto ή σκέφτονται να αγοράσουν. εμφανίστηκε πρώτα στο Cryptobase GR.



from Cryptobase GR https://ift.tt/2Uwq4Jz

from https://ift.tt/3zrRLln

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις