Παγκόσμια βουτιά στην crypto αγορά που προκλήθηκε από τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ακινήτων της Κίνας

Ο Colin Wu εξετάζοντας τον κύριο λόγο για την πτώση που σημειώθηκε στην αγορά των crypto-νομισμάτων, υποστηρίζει ότι φταίει η κινεζική αγορά ακινήτων

Ο Κινέζος δημοσιογράφος Colin Wu, ο οποίος καλύπτει όλα όσα σχετίζονται με την αγορά crypto-νομισμάτων, ανάρτησε στο Twitter ότι το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ σημείωσε μια τεράστια πτώση. Συγκεκριμένα, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έχασε σχεδόν 7% εκείνη την ημέρα, φθάνοντας στο χαμηλό 52 εβδομάδων.

Το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ πέφτει κατακόρυφα

Σύμφωνα με τον Colin Wu, η ραγδαία πτώση στην αγορά crypto-νομισμάτων προκλήθηκε από την κατάρρευσης των μετοχών της Evergrande Real Estate Group κατά 10,24%.

Πριν από αυτό, ο δείκτης μειώθηκε επίσης κατά 17%. Σύμφωνα με τη λίστα Fortune Global 500 του 2021, η Evergrande Real Estate Group είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής ακινήτων στην Κίνα σε πωλήσεις. Είναι επίσης ο 122ος μεγαλύτερος όμιλος στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Wu, η Evergrande έχει χρέη αξίας σχεδόν $2 τρισεκατομμυρίων. Οι αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με την κρίση χρέους μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ακινήτων έχουν πλήξει ένα ευρύ φάσμα αγορών: από τραπεζικές μετοχές έως ομόλογα υψηλής απόδοσης σε δολάρια και μετοχές της Ping An Insurance Group Co.

Ρευστοποιήσεις ύψους $312 εκατομμυρίων στο Bitcoin, οι κινεζικές ειδήσεις κατηγορούν τα crypto-νομίσματα

Η αγορά του Bitcoin συνάντησε ένα τεράστιο ποσό ρευστοποιήσεων αξίας $312 εκατομμυρίων σε μία μόνο ώρα. Μόνο στο ανταλλακτήριο της Bybit, σχεδόν οι μισές θέσεις σε Bitcoin ρευστοποιήθηκαν ($153 εκατομμύρια).

Τα δεδομένα από τα ανταλλακτήρια crypto-νομισμάτων δείχνουν τα ποσοστά προσφοράς του BTC να αυξάνονται, γεγονός που μπορεί να πυροδοτήσει μεγαλύτερο ξεπούλημα εάν το Bitcoin συνεχίσει να μειώνεται κάτω από το επίπεδο υποστήριξης των $45.000. Κατά την ώρα σύνταξης αυτού του άρθρου, το κορυφαίο crypto-νόμισμα διαπραγματευόταν στα $44.610. Η αγορά των altcoin είναι και αυτή επίσης στο κόκκινο σήμερα μετά από τα νέα για την Evergrande.

The post Παγκόσμια βουτιά στην crypto αγορά που προκλήθηκε από τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ακινήτων της Κίνας appeared first on MoneyPro.GR.

from MoneyPro.GR https://ift.tt/3lF7wjB

from https://ift.tt/3nNg9eP

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις