Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας δήλωσε ότι όλες οι crypto συναλλαγές είναι παράνομες

Η Κίνα εντείνει την καταστολή της εξόρυξης και του trading του Bitcoin.

Η People’s Bank of China έχει επιβάλει την καθολική απαγόρευση σε όλες τις συναλλαγές που σχετίζονται με crypto-νομίσματα, σύμφωνα με τη δήλωσή της στις 24 Σεπτεμβρίου. Το Bitcoin, το Ethereum, το Tether και άλλα σημαντικά νομίσματα απαγορεύεται να κυκλοφορούν στην αγορά.

Όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με ψηφιακά νομίσματα θεωρούνται πλέον παράνομες στην Κίνα. Ωστόσο, η Κίνα δεν προχώρησε στην απαγόρευση της ιδιοκτησίας crypto-νομισμάτων.

Η PBOC ισχυρίζεται ότι θα ενισχύσει την παρακολούθηση των κινδύνων που σχετίζονται με τις συναλλαγές crypto-νομισμάτων, τονίζοντας ότι είναι παράνομο για τα ξένα ανταλλακτήρια να παρέχουν υπηρεσίες σε Κινέζους κατοίκους:

“Τα ανταλλακτήρια εικονικών νομισμάτων που παρέχουν υπηρεσίες σε Κινέζους κατοίκους μέσω του internet, υπόκεινται σε παράνομες οικονομικές δραστηριότητες.”

Οι παράνομες δραστηριότητες που σχετίζονται με crypto-νομίσματα θα “τιμωρούνται αυστηρά”.

Η Francine Lacqua του Bloomberg σχολίασε ότι η Κίνα πιθανότατα προσπαθεί να ανακόψει τις εκροές κεφαλαίων:

Ο διευθυντής της VanEck, Gabor Gurbacs, προβλέπει ότι η σκληρή στάση της Κίνας στα crypto-νομίσματα θα κάνει τους επενδυτές να μεταφέρουν “μεγάλα κεφάλαια” από την Ασία στις δυτικές χώρες.

Αυτό ξεκίνησε απ’ όταν σχεδόν όλες οι μεγάλες επαρχίες επέβαλαν την απαγόρευση της εξόρυξης του Bitcoin το καλοκαίρι, αναγκάζοντας τους τοπικούς miners να μετακινηθούν προς το εξωτερικό.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Bitcoin έπεσε κάτω από το όριο των $40.000, αφού η αβεβαιότητα γύρω από την κατασκευαστική εταιρεία ακινήτων, Evergrande, βούλιαξε τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.

The post Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας δήλωσε ότι όλες οι crypto συναλλαγές είναι παράνομες appeared first on MoneyPro.GR.

from MoneyPro.GR https://ift.tt/2ZsLdq5

from https://ift.tt/3kEO9YA

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις