VeChain (VET). Γνωριμία με ένα από τα ποιό δραστήρια blockhains.

Τι είναι το VeChain; 

Το VeChain είναι μια πλατφόρμα blockchain που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και τις επιχειρηματικές διαδικασίες. Ο στόχος του είναι να εξορθολογήσει αυτές τις διαδικασίες και τη ροή πληροφοριών στις πολύπλοκες αλυσίδες εφοδιασμού μέσω της χρήσης της distributed ledger technology (DLT). 

Η πλατφόρμα Vechain περιέχει δύο διακριτά tokens: VeChain Token (VET) και VeChainThor Energy (VTHO). Το πρώτο χρησιμοποιείται για τη μεταφορά αξίας σε όλο το δίκτυο του VeChain και το δεύτερο χρησιμοποιείται ως ενέργεια ή “αέριο” για την τροφοδοσία των συναλλαγών έξυπνων συμβολαίων . 

KEY TAKEAWAYS 

  • Το VeChain είναι μια επιχειρηματική πλατφόρμα blockchain που στοχεύει να παρέχει την πλήρη εικόνα ενός οργανισμού με τη διαμεσολάβηση πληροφοριών από δεξαμενές δεδομένων. 
  • Το VeChain σχεδιάζει επίσης να γίνει κορυφαία πλατφόρμα για initial coin offerings (ICO) και για τη διεξαγωγή συναλλαγών μεταξύ συσκευών που συνδέονται με το Internet of Things (IoT).  
  • Το VeChain χρησιμοποιεί δύο διακριτικά: το VeChain token (VET) ως layer αξίας και το VeChain Thor Energy (VTHO) ως smart contract layer. 

Κατανόηση του VeChain 

Στόχος του VeChain είναι «να δημιουργήσει μια πλατφόρμα επιχειρηματικού οικοσυστήματος για να επιτρέψει τη διαφανή ροή πληροφοριών, την αποτελεσματική συνεργασία και τη μεταφορά αξίας υψηλής ταχύτητας. 

Τα δεδομένα της εφοδιαστικής αλυσίδας στις επιχειρηματικές διαδικασίες είναι επί του παρόντος κατακερματισμένα μεταξύ πολλών ενδιαφερομένων. Αυτό επηρεάζει τη ροή πληροφοριών, η οποία κατανέμεται και πάλι μεταξύ των ενδιαφερομένων . 

Σύμφωνα με το white paper του VeChain, η τεχνολογία blockchain μπορεί να εξαλείψει «αυτό το πρόβλημα της ασύμμετρης πληροφόρησης και να επιτρέψει στα δεδομένα να επιστρέφουν πίσω στον ιδιοκτήτη τους και να τα έχει στην κυριότητά του». Η πλατφόρμα VeChain ισχυρίζεται ότι παρέχει μια θέαση 360 μοιρών των απαραίτητων πληροφοριών που συνδέονται με ένα προϊόν και τις επιχειρηματικές του διαδικασίες, όπως η αποθήκευση, μεταφορά και προμήθεια σε εξουσιοδοτημένους ενδιαφερόμενους και δημιουργεί μεγαλύτερη διαφάνεια στην αγορά. 

Παραδείγματα για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το VeChain 

Για παράδειγμα, η πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της ποιότητας, της γνησιότητας, της θερμοκρασίας αποθήκευσης, του μέσου μεταφοράς και της παράδοσης στο last-mile μιας συσκευασίας φαρμάκου ή μιας φιάλης αλκοόλ απευθείας από την εγκατάσταση παραγωγής του έως την τελική παράδοση στον τελικό πελάτη. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, το VeChain χρησιμοποιεί έξυπνα τσιπ ή ετικέτες αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων (RFID) και αισθητήρες που μεταδίδουν βασικές πληροφορίες στο δίκτυο blockchain στο οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο οι εξουσιοδοτημένοι ενδιαφερόμενοι. 

Η εφαρμογή αισθητήρων σημαίνει ότι όλες οι παράμετροι που σχετίζονται με το προϊόν μπορούν να παρακολουθούνται συνεχώς και τα προβλήματα, εάν υπάρχουν, μπορούν να κοινοποιηθούν στους σχετικούς ενδιαφερόμενους φορείς. Οι παρασκευαστές και οι πελάτες ενημερώνονται εάν ένα πακέτο φαρμάκου φυλάσσεται εκτός ενός προκαθορισμένου εύρους θερμοκρασίας, επιτρέποντας τη βελτίωση των υπηρεσιών και τον καλύτερο έλεγχο ποιότητας. 

Σε ένα άλλο παράδειγμα, η πλατφόρμα VeChain μπορεί να επιτρέψει στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να κατέχουν τα δεδομένα τους και να τα χρησιμοποιούν για να διαπραγματεύονται καλύτερους όρους και πολιτικές με τις ασφαλιστικές τους εταιρείες. 

Ιστορία του VeChain 

Η VeChain ιδρύθηκε το 2015 από τον Sunny Lu, τον πρώην Chief Information Officer (CIO) της Louis Vuitton China. Ξεκίνησε ως θυγατρική της Bitse, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες blockchain της Κίνας, και είναι από τα λίγα blockchain που έχουν ήδη μια σημαντική πελατειακή βάση μεταξύ των ήδη καθιερωμένων εταιρειών. 

Αρχικά, το VEN λειτούργησε στο  Ethereum  blockchain. Το VeChain μετατράπηκε στο δικό του blockchain και μετονομάστηκε το 2018. Ως μέρος της αλλαγής επωνυμίας, το blockchain VEN έγινε το blockchain VeChainThor (VET). 

Οι στόχοι του VeChain περιγράφονται στη λευκή βίβλο. Ο αρχικός στόχος ήταν να διαταράξει τη βιομηχανία της εφοδιαστικής αλυσίδας καθιστώντας τα δεδομένα ενεργά και διαφανή. Σκοπεύει επίσης να είναι ηγέτης στα dApps και τις initial coin offerings (ICO) που γίνονται με χρήση του VeChain καθώς και ως μεσάζων στο Internet of Things (IoT). 

Η VeChain έχει συνάψει στρατηγικές συνεργασίες όλα αυτά τα χρόνια με πολλές εταιρείες προκειμένου να βοηθήσει στην επίτευξη αυτού του στόχου. Μεταξύ αυτών είναι μια συμφωνία με την PricewaterhouseCoopers (PwC) για λύσεις που υποστηρίζονται από blockchain της VeChain που θα χρησιμοποιηθούν από την πελατεία της λογιστικής εταιρείας για τη βελτίωση της επαλήθευσης και της ιχνηλασιμότητας των προϊόντων. 

Η VeChain συνεργάστηκε επίσης με τη Renault, δημιουργώντας, σε συνδυασμό με τη Microsoft και τη Viseo, ένα ψηφιακό βιβλίο συντήρησης αυτοκινήτων που δεν μπορεί να παραβιαστεί και είναι ο κυβερνητικός τεχνολογικός εταίρος της Gui’an, μια ζώνη οικονομικής ανάπτυξης της κεντρικής κινεζικής κυβέρνησης. 

Πλατφόρμα Blockchain του VeChain 

Η πλατφόρμα blockchain VeChainThor είναι ένα δημόσιο blockchain που προορίζεται για «μαζική υιοθέτηση από τις επιχειρήσεις». Έχει δύο διακριτικά: VET και VTHO. Το VET είναι το διακριτικό VeChain που χρησιμοποιείται για να μεταφέρει αξία ή «χρήματα» από έξυπνα συμβόλαια. Με άλλα λόγια, οι συναλλαγές σε αποκεντρωμένες εφαρμογές που πραγματοποιούνται στο blockchain του VeChain θα χρησιμοποιούν VET. Είναι διαθέσιμο σε ανταλλακτήρια για επένδυση από το ευρύ κοινό. 

Το διακριτικό VTHO σημαίνει VeChainThor Energy και είναι επίσης γνωστό ως VeThor Energy. Χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία  των συναλλαγών στο VeChain και είναι ίσο με το κόστος διεξαγωγής συναλλαγών στο blockchain του. 

Πρωτόκολλο Διακυβέρνησης 

Tο blockchain  VeChainThor χρησιμοποιεί το Proof of Authority ως πρωτόκολλο συναίνεσης. Σύμφωνα με αυτό το πρωτόκολλο, οι ψήφοι εκταμιεύονται βάσει των συμμετοχών και της κατοχής VET. Στους κατόχους VET χωρίς  KYC και με 1 εκατομμύριο tokens στον λογαριασμό τους εκχωρείται το 20% όλων των ψήφων, ενώ οι κάτοχοι VET με KYC και το ίδιο ποσό στους λογαριασμούς τους είναι υπεύθυνοι για το 30%. 

Υπάρχουν 101 κύριοι κόμβοι που είναι υπεύθυνοι για την επίτευξη συναίνεσης σχετικά με τις συναλλαγές στο blockchain του VeChain. Αυτό το σύστημα είναι διαφορετικό από το Bitcoin , το οποίο απαιτεί από όλους τους κόμβους να ψηφίσουν για μια συναλλαγή πριν επιτευχθεί συναίνεση. 

Δεν επιτρέπονται ανώνυμοι κόμβοι και η αποκάλυψη της ταυτότητας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνεις κύριος κόμβος. Σύμφωνα με τη λευκή βίβλο του VeChain, αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί λιγότερη ισχύ και δεν απαιτεί ελάχιστο αριθμό επικυρωτών για να επιτευχθεί συναίνεση.  

Η ελληνική κοινότητα του VET είναι αξιόλογη και μπορείτε να τη γνωρίσετε στο Telegram group της. 

Το άρθρο VeChain (VET). Γνωριμία με ένα από τα ποιό δραστήρια blockhains. εμφανίστηκε πρώτα στο Cryptobase GR.



from Cryptobase GR https://ift.tt/3Bk2hMl

from https://ift.tt/3B86UsF

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις