Το Bitcoin διολισθαίνει στα 55.000$ καθώς ο COVID ανησυχεί τις παραδοσιακές αγορές.

Οι χρηματοπιστωτικές αγορές βυθίζονται στο κόκκινο την Παρασκευή, καθώς οι ανησυχίες για μια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού φαίνεται να έχουν εκμηδενίσει την όρεξη των επενδυτών για ανάλυψη κινδύνων.

Ενώ το bitcoin διαπραγματεύεται 6,7% χαμηλότερα σημέρα κοντά στα $55.000, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 παρουσιάζουν απώλεια 2,3%. Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού έχει διολισθήσει 1,8%, και τα εμπορεύματα αιμορραγούν, με το πετρέλαιο να υποχωρεί πάνω από 2% και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Εν τω μεταξύ, περιουσιακά στοιχεία που θεωρούνται κατά του κινδύνου όπως το γιεν Ιαπωνίας και τα αμερικανικά ομόλογα κερδίζουν έδαφος.

Η κλασική αντίδραση εξάλειψης κινδύνου έρχεται στον απόηχο των αναφορών για μια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη Μποτσουάνα, τη Νότια Αφρική και το Χονγκ Κονγκ, η οποία μπορεί να είναι ανθεκτική στα εμβόλια. Εάν αυτοί οι φόβοι γίνουν πραγματικότητα, πολλά έθνη μπορεί να χρειαστεί να επαναφέρουν τους οικονομικά επώδυνους περιορισμούς του lockdown.

«Υπάρχουν πολλά που δεν καταλαβαίνουμε για αυτήν την παραλλαγή», είπε ο Richard Lessells, λοιμωξιολόγος στο Πανεπιστήμιο του KwaZulu-Natal στο Durban της Νότιας Αφρικής, στο πολυεπιστημονικό επιστημονικό περιοδικό Nature. «Το προφίλ της μετάλλαξης μας προκαλεί ανησυχία, αλλά τώρα πρέπει να κάνουμε τη δουλειά για να κατανοήσουμε τη σημασία αυτής της παραλλαγής και τι σημαίνει για την πανδημία».

Η πτώση του Bitcoin εν μέσω της αποφυγής κινδύνου στις παραδοσιακές αγορές υποδηλώνει ότι το κρυπτονόμισμα δεν έχει ακόμη βρει μαζική αποδοχή ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο.

Περισσότερος πληθωρισμός;

Τα lockdown, εάν υπάρξουν, θα μπορούσαν ίσως να επιδεινώσουν τις διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας, ωθώντας τον πληθωρισμό υψηλότερα, πράγμα θετικό για το bitcoin, δεδομένου ότι θεωρείται ευρέως ως μέσο αποθήκευσης αξίας. Σύμφωνα με την JPMorgan , το ράλι του bitcoin τον Οκτώβριο προέκυψε κυρίως από την άνοδο των προσδοκιών για τον πληθωρισμό και την ελκυστικότητα του κρυπτονομίσματος έναντι του πληθωρισμού.

Τούτου λεχθέντος, ο δείκτης τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ (ΔΤΚ) βρίσκεται ήδη σε υψηλό τριών δεκαετιών . Μια περαιτέρω άνοδος του ΔΤΚ μπορεί να οδηγήσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) να δώσει προτεραιότητα στον έλεγχο του πληθωρισμού έναντι της ανάπτυξης, με την ταχύτερη χαλάρωση των κινήτρων. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποπληθωρισμό των τιμών.

Το Bitcoin, το οποίο παραμένει ευάλωτο στην αυστηροποίηση της Fed, υποχώρησε απότομα στις 10 Νοεμβρίου, αφού ο υψηλότερος από το αναμενόμενο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ ενίσχυσε τους φόβους για πρόωρη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed.

Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed τον Νοέμβριο που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη δείχνουν ότι οι αξιωματούχοι θα ήταν πρόθυμοι να αυξήσουν τα επιτόκια νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Το άρθρο Το Bitcoin διολισθαίνει στα 55.000$ καθώς ο COVID ανησυχεί τις παραδοσιακές αγορές. εμφανίστηκε πρώτα στο Cryptobase GR.



from Cryptobase GR https://ift.tt/3CVj0pX

from https://ift.tt/3cPlGef

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις