Τι είναι το κρυπτονόμισμα;

 Ένα κρυπτονόμισμα είναι ακριβώς όπως μια ψηφιακή μορφή μετρητών. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να πληρώσετε τους φίλους σας για το μερίδιό σας στην καρτέλα του μπαρ, να αγοράσετε αυτό το νέο ζευγάρι κάλτσες που είχατε στο νου σας 👀 ή να κάνετε κράτηση πτήσεων ✈️ και ξενοδοχείων 🏨 για τις επόμενες διακοπές σας. Επειδή το κρυπτονόμισμα είναι ψηφιακό, μπορεί επίσης να σταλεί σε φίλους και συγγενείς οπουδήποτε στον κόσμο.

Ακριβώς όπως το PayPal ή τα τραπεζικά εμβάσματα, σωστά;
Βασικά, όχι ακριβώς. Είναι πολύ πιο ενδιαφέρον!

Βλέπετε, οι παραδοσιακές πύλες πληρωμών στο διαδίκτυο ανήκουν σε οργανισμούς. Διατηρούν τα χρήματά σας για εσάς και πρέπει να τους ζητήσετε να τα μεταφέρουν για λογαριασμό σας όταν θέλετε να τα ξοδέψετε.

Στα κρυπτονομίσματα, δεν υπάρχει οργανισμός. Εσείς, οι φίλοι σας και χιλιάδες άλλοι μπορείτε να ενεργήσετε ως δικές σας τράπεζες εκτελώντας δωρεάν λογισμικό. Ο υπολογιστής σας συνδέεται με υπολογιστές άλλων ανθρώπων, που σημαίνει ότι επικοινωνείτε απευθείας – δεν απαιτούνται μεσάζοντες!

Για να χρησιμοποιήσετε κρυπτονομίσματα, δεν χρειάζεται να εγγραφείτε σε έναν ιστότοπο με διεύθυνση email και κωδικό πρόσβασης. Μπορείτε να κατεβάσετε μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών στο smartphone σας για να ξεκινήσετε την αποστολή και τη λήψη εντός λεπτών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις